Recente posts


 • 04 juni 2024

  Draagmoederschap: Balanceren tussen wens en regels

  Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om ouder te worden via de traditionele weg. Soms kan draagmoederschap uitkomst bieden. Vanwege het gebrek aan regelgeving over draagmoederschap is het echter van belang om je, voorafgaand en gedurende het draagmoederschapstraject, goed te laten adviseren door een gespecialiseerde advocaat over de juridische aspecten die hierbij komen kijken. Niet zelden lopen de wensouders en draagmoeder namelijk tegen juridische problemen aan die met een goede advisering vooraf hadden kunnen worden voorkomen.

  Lees verder


 • 09 april 2024

  15 jaar ouderschapsplan

  15 jaar geleden werd het voor ouders die uit elkaar gaan, verplicht om een ouderschapsplan te maken. Maar wat houdt zo’n plan eigenlijk in?

  Lees verder


 • 13 maart 2024

  Mogen werknemers stiekem gesprekken opnemen?

  Door de eenvoudige opnamefunctie op smartphones, worden werkgevers steeds vaker geconfronteerd met stiekem opgenomen gesprekken door werknemers. Dat leidt soms tot vervelende situaties.

  Lees verder


 • 02 maart 2024

  Wees voorbereid zzp’ers en opdrachtgevers!

  Het wetsvoorstel ‘Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ (beoogde ingangsdatum 1 juli 2025) is in aantocht.

  Lees verder


 • 19 februari 2024

  Financiële draagkracht berekend aan de hand van een “woonbudget”

  Rechters hebben het afgelopen jaar op een andere manier berekend hoeveel partneralimentatie mensen kunnen betalen na een echtscheiding. Per 1 januari 2023 wordt de financiële draagkracht berekend aan de hand van een “woonbudget”. Wil je weten wat dat inhoudt?

  Lees verder