Arbeidsrecht


  • 03 september 2024

    WEL OF NIET OVERUREN OPSCHRIJVEN?

    In de praktijk zie ik steeds vaker dat er discussies ontstaan over overuren. Hoe zit het (kortgezegd) ook alweer met die overuren?

    Lees verder


  • 13 maart 2024

    Mogen werknemers stiekem gesprekken opnemen?

    Door de eenvoudige opnamefunctie op smartphones, worden werkgevers steeds vaker geconfronteerd met stiekem opgenomen gesprekken door werknemers. Dat leidt soms tot vervelende situaties.

    Lees verder


  • 02 maart 2024

    Wees voorbereid zzp’ers en opdrachtgevers!

    Het wetsvoorstel ‘Verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’ (beoogde ingangsdatum 1 juli 2025) is in aantocht.

    Lees verder


  • 26 september 2023

    WERKEN WAAR JE MAAR WILT?!

    Werken waar je maar wilt, wie wil dat nu niet?! Het brengt flexibiliteit en vrijheid met zich mee. Vrijheid is voor ons heel erg belangrijk. Als eigen ondernemer hebben we gelukkig ook de vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer we werken. Maar hoe zit dit voor werknemers?

    Lees verder


  • 08 november 2022

    Let op met een zieke werknemer en een tijdelijke arbeidsovereenkomst

    Regelmatig krijgen wij vragen over zieke werknemers, zo ook vragen over zieke werknemers met een tijdelijke arbeidsovereenkomst. “Ik verleng dan gewoon de arbeidsovereenkomst niet”, zei laatst een werkgever. Zo eenvoudig is het helaas niet. Er zijn een aantal risico’s waar een werkgever rekening mee moet houden.

    Lees verder


  • 08 juli 2022

    Nieuwe wet: transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

    Vanaf 1 augustus 2022 moet een werkgever voldoen aan diverse nieuwe regels. Deze nieuwe regels houden verband met implementatie van de Richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden (Richtlijn (EU) 2019/1152). Dit is de eerste grote wetswijziging sinds de Wet werk en zekerheid en de Wet arbeidsmarkt in balans.

    Lees verder


  • 20 oktober 2021

    VRAAG UITERLIJK 31 OKTOBER DE AFREKENING VOOR DE NOODSTEUN (NOW) AAN!

    Als het UWV op die datum namelijk geen verzoek binnen heeft, wordt de subsidie op nihil vastgesteld. Dat betekent dat een bedrijf geen recht heeft op de NOW en je dus moet terugbetalen! Lees hierover meer…

    Lees verder


  • 25 september 2020

    Vakantie en ziekte

    Ondanks dat Nederland behoorlijk in de ban van Corona is, hebben velen toch genoten van een vakantie. Traditioneel kijken wij weer uit naar de volgende vakantie. Maar tegelijkertijd wordt er ook gewaarschuwd voor een nieuwe ziektegolf. Hoe zit het eigenlijk met vakantie (van je medewerkers) en ziekte?

    Lees verder


  • 28 mei 2020

    Het nieuwe steunpakket voor werkgevers NOW 2.0: (waarschijnlijk) open per 6 juli!

    Werkgevers die door de coronacrisis worden getroffen kunnen ook de komende maanden op financiële ondersteuning van de overheid rekenen. De huidige NOW-regeling loopt door en wordt aangevuld met nieuwe maatregelen. Dit wordt de NOW 2.0. Lees hier wat dit zal inhouden.

    Lees verder


  • 20 april 2020

    DE 10 MEEST GESTELDE ARBEIDSRECHTELIJKE VRAGEN IN CORONATIJD

    In deze huidige tijd krijgen wij veel vragen over wat een werkgever wel en niet kan doen. Lees onderstaand de meest gestelde vragen en onze antwoorden daarop.

    Lees verder


  • 02 april 2020

    NOW Regeling klaar! Loketten waarschijnlijk 6 april open.

    De NOW, is in aantocht. Dit is een van de steunmaatregelen die de overheid heeft ingevoerd voor werkgevers ten behoeve van de huidige corona tijd. Lees hier wat dit gaat inhouden.

    Lees verder


  • 11 januari 2020

    DE WAB WIJZIGT REGELS OPROEPCONTRACTEN INGRIJPEND

    De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is per 1 januari 2020 in werking getreden. De WAB bevat een aantal belangrijke wetswijzigingen ten aanzien van flexibele arbeid, het ontslagrecht, de transitievergoeding, oproepcontracten en de WW-uitkering. In deze blog zal nader worden ingezoemd op de oproepcontracten en op het aangepaste ‘Besluit Oproepovereenkomsten’.

    Lees verder


  • 21 december 2019

    SLAPERS MOETEN ONDER OMSTANDIGHEDEN WAKKER WORDEN GEMAAKT!

    Indien een werkgever een arbeidsovereenkomst met een werknemer die al twee jaar ziek is heeft laten doorlopen ontstaat er een slapend dienstverband. Na twee jaar ziekte is normaal gesproken, voor zover er géén loonsanctie is opgelegd, de loondoorbetalingsplicht gestopt maar het dienstverband blijven doorlopen. Door de beschikking van de Hoge Raad van 8 november 2019 dienen dergelijke slapende dienstverbanden beëindigd te worden. De werknemer in kwestie maakt hierbij aanspraak op een transitievergoeding. Dit zal ook gelden voor een Nederlandse werkgever met buitenlandse werknemer in dienst. Hoe moet een werkgever anno 2020 met een slapend dienstverband omgaan? Onderstaand zal hier nader op worden ingegaan.

    Lees verder


  • 18 september 2019

    Ook kopzorgen over de WAB? Dat is niet nodig!

    Kom naar onze gratis spreekuren over de WAB en zorg dat jij op de hoogte bent van de nieuwe arbeidsrechtelijke regels. Ons WAB spreekuur vindt plaats op: 10 oktober en 16 oktober!

    Lees verder


  • 10 juni 2019

    Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen...................

    Maar wat als maandag nu een parttime dag is? Hebben werknemers met een parttime dag op maandag dan minder vakantie of meer werkuren dan de werknemers die fulltime werken of hun vrije dag bijvoorbeeld op een dinsdag of vrijdag hebben?

    Lees verder