advocaten Snoeks, Kehrens en Zonnenberg

Waarom een overlegscheiding?

Je wil je echtscheiding, net als bij mediaton, in onderling overleg regelen zonder rechtszaak (via het voeren van overleg op een respectvolle, eerlijke en open wijze), maar je wil wel een eigen advocaat. Dat kan!

Met het team van beide cliënten, twee advocaten en een coach worden vergaderingen gehouden waarin informatie wordt uitgewisseld en waarin je behoeften en verwachtingen kunt uitspreken. Indien nodig schuiven andere deskundigen (accountant, fiscalist, pensioendeskundige, kinderpsycholoog) aan.

Vraag je je af of deze methode bij jou past? Als meerdere van onderstaande punten van toepassing zijn, dan is de aanpak van een overlegscheiding een goed idee:

  • Je wil je scheiding regelen zonder rechtszaak, maar je wil wel een eigen advocaat. Overlegscheiding leent zich met name voor zaken waarbij onvoldoende balans in kennis en/of emotie aanwezig is of ondernemingen betrokken zijn;
  • Je hebt geen zin in lange procedures: een overlegscheiding gaat sneller dan een normale echtscheidingsprocedure;
  • Je wil duurzame oplossingen waar je allebei achter staat en waar meer ruimte is voor persoonlijke wensen en belangen;
  • Je hecht waarde aan transparante en open communicatie. Bij een overlegscheiding wordt een coach ingeschakeld, die de gesprekken begeleidt en het proces leidt;
  • Je doelstelling is om ‘on speaking terms’ te blijven en het ouderschap na de scheiding op een zo goed mogelijke manier voor de kinderen en ouders in te vullen.

Via een overlegscheiding kan een team van specialisten voor en met jou op een respectvolle manier een creatieve en snelle oplossing voor jouw scheiding bereiken, die geaccepteerd en gedragen wordt door beide partners. Hierdoor wordt de basis gelegd voor een zo duurzaam mogelijk resultaat voor alle betrokkenen (Alle betrokkenen betreft ook de eventuele kinderen en eigen ondernemingen.).

Zowel Anja Snoeks als Saray Kehrens zijn lid van een practicegroup overlegscheiding. Dat betekent dat zij met andere collaborative professionals regelmatig samenkomen voor collegiaal overleg. Binnen zo’n practicegroup wordt veelvuldig met elkaar samengewerkt. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de site www.collaborativepracticecenter.nl en www.overlegscheidenbrabant.nl.

Voor meer algemene informatie over overlegscheiden, ga naar www.overlegscheiden.com


Terug