Familierecht


 • 16 May 2019

  Huwelijkse voorwaarden en partneralimentatie

  Kun je voor je huwelijk afspreken dat je, ingeval van een echtscheiding, géén alimentatie hoeft te betalen? Oftewel: Kan bij huwelijkse voorwaarden worden afgezien van partneralimentatie?

  Lees verder


 • 09 April 2019

  vFAS Mediator van het Jaar!

  Afgelopen donderdag werd ik, Saray Kehrens, tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Familie- en Erfrechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS) uitgeroepen tot vFAS Mediator van het Jaar. Ik ben blij dat ik de award heb gewonnen, maar eigenlijk verdient iedereen die zijn of haar best doet om mensen te helpen goed en respectvol uit elkaar te gaan een award. Wanneer je het gesprek met elkaar aangaat, óók met de (advocaat van de) wederpartij, dan creëer je meerwaarde voor je cliënten.

  Lees verder


 • 06 March 2019

  Griffiegeld

  Aan het voeren van een procedure (bijvoorbeeld een echtscheidingsprocedure of een alimentatieprocedure) zijn kosten verbonden. Je betaalt de kosten voor de behandeling van je zaak door de rechter: de griffierechten. Die kosten gaan ieder jaar iets omhoog. De hoogte van het griffierecht hangt af van het soort zaak en of je wellicht aanspraak kunt maken op een “toevoeging” ofwel gefinancierde rechtsbijstand.

  Lees verder


 • 06 March 2019

  Scheiden na carnaval

  Jaarlijks worden er cijfers gepresenteerd over het aantal echtscheidingen in Nederland. De laatste jaren gaat het om 30.000 tot 35.000 scheidingen per jaar. Maar wanneer en vooral waarom gaan mensen uit elkaar?

  Lees verder


 • 11 December 2018

  Alimentatie per 1 januari 2019 met 2% omhoog

  Elk jaar wijzigen de lonen. Daarom worden ook jaarlijks de alimentatiebedragen voor kinderalimentatie en partneralimentatie aangepast. Dit heet indexering van alimentatie.

  Lees verder