Erfrecht


  • 15 mei 2020

    Jeroen en Michou overleden een half uur na elkaar

    Waarschijnlijk heb je een aantal jaren geleden wel gehoord over het koppel dat twaalf dagen na hun bruiloft tijdens hun huwelijksreis op de Dominicaanse Republiek stierf aan (waarschijnlijk) voedselvergiftiging. De ouders van deze newlyweds hebben de afgelopen jaren geprocedeerd over wie de erfenis zou krijgen. Volgens de Haagse rechtbank moest de nalatenschap verdeeld worden over allebei de families, maar in hoger beroep kwam het Hof Den Haag op 12 mei 2020 tot een andere uitkomst.

    Lees verder


  • 06 januari 2020

    Verzwijgen van de erfenis: wat kun je doen?

    Wanneer vader of moeder overlijdt en de kinderen erfgenaam zijn, moet de erfenis (eerlijk) worden verdeeld. Als niet alle erfgenamen eerlijk zijn over wat er precies verdeeld moet worden, dan kan ze dat duur komen te staan.

    Lees verder


  • 13 maart 2019

    Hoe kom je erachter of je erfgenaam bent?

    Als iemand overlijdt, zal moeten worden onderzocht wie de erfgenamen zijn. Vraag je je af of jij erfgenaam bent, bijvoorbeeld omdat je denkt dat je bent onterfd, lees dan deze blog.

    Lees verder


  • 13 februari 2019

    Wettelijke verdeling: Wat zijn de gevolgen voor de erfopvolging?

    Als iemand geen testament heeft en hij of zij laat bij overlijden een echtgenoot of geregistreerd partner én kinderen achter, dan is automatisch de wettelijke verdeling van toepassing op de nalatenschap van de overledene. De wettelijke verdeling zorgt ervoor dat de partner alle goederen, die behoren tot de nalatenschap, van rechtswege verkrijgt en verplicht is tot voldoening van alle schulden.

    Lees verder


  • 18 september 2017

    Wat heb jij voor de kinderen geregeld als je dood gaat?

    Dood gaan, het lijkt zo “ver-van-je-bed”. Toch is het goed om eens stil te staan bij de gevolgen, zeker als er sprake is van een echtscheiding.

    Lees verder